Programmi üks arendus- ja üks ärimudel.

 Programmil on alati olemas arendus- ja ärimudelid. Arendusmudel on arengu eest vastutav, st. selle loomist, testimist ja hilisemad programmi uuendused.

Esimene mudel on spiraal mudel. Kõik spiraalmudeli elutsükli etapid läbivad pöördeid, millest igaühel on projekteerimine, kodeerimine, projekteerimine, testimine jne. See protsess peegeldab nimetuse olemust: tõus, spiraali üks pööre (tsükkel) läheb läbi, et saavutada lõpptulemus. Lisaks ei ole vaja, et sama protsesside komplekti korrataks tsüklist tsüklisse. Kuid iga silmuse tulemused viivad peamise eesmärgini.

Ärimudel on vastutav aga selle levimise eest, seal on selle müük, kuidas see levib, kas on programm tasuline või selle kasutamiseks on vaja tellimust.

Siin aga rääkin tellimustest. Tellimus on selline mudel, kui kasutaja iga kuu annab programmi arendajatele raha, et kasutada mingeid programmi funktsioone. Nende rohkus ja kasulikkus otseselt sõltub kasutajalt investeeritud raha hulgast. Et näiteks Spotify. Ta annab kasutajatele võimalust kuulata kõiki uusi ja populaarse muusikat, aga kui sa tahad kuulata ilma netita või kui lülitate ise järgmisele muusikale, siis kohe ta näitab umbes 1 miinut reklaami mille 30 sekundit on Spotify Premium reklaam. See Premium tellimus annab kasutajatele võimalus kuulata muusikat kogu päev ilma reklaamita, lülita järgmisele muusikale ja muidugi selle muusikat alla laadida.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Eesti infoühiskonna arengukava 2020 visioon.

Raymondi häkkerid

Netikett